Didina Baketić, psihologinja i suradnica udruge Domine održala je u četvrtak, 24. ožujka prvo u nizu predavanja iz modula “Misli zdravo – misli pozitivno”. Sa srednjoškolcima drugog razreda razgovarala je o tome kako se nositi sa stresom kod donošenja važnih životnih odluka.

Osim predavanja kroz ovaj modul predviđeno je i 5 jednodnevnih radionica u prirodi kao izvannastavna aktivnost. Drugi modul “Misli zdravo – misli održivo” približit će mladima civilno društvo i volontiranje, dok će kroz modul “Misli zdravo – misli kreativno” mladi u izvanškolskim aktivnostima kuhati za beskućnike te učiti vještine šivanja, pletenja i vezenja. Kroz četvrti modul “Misli zdravo – misli otvoreno” organizirat će se za zainteresirane srednjoškolce šetnja ženskom pršlošću Splita, HerStory of Split.

Projekt „Misli zdravo“ udruga Domine provodi u partnerstvu s Prvom gimnazijom u Splitu u školskoj godini 2021./2022. Projekt je osmišljen na način da teži kroz provedbu osmišljenih aktivnosti unaprijediti životne vještine djece i mladih te poticati kreativnost, stvaralaštvo i poduzetničke vještine i zdrave stilove života mladih. Poseban naglasak u projektu je na mentalnom zdravlju i jačanju samopouzdanja i optimizma kod mladih, osobito u kontekstu promjena koje je sa sobom donijela pandemija COVID-19. Kroz 4 modula radionica razvijat će se osobine pozitivnosti, kreativnosti, praktičnosti i otvorenosti. Mladi će se poticati na aktivnije sudjelovanje u životu zajednice. Cilj je projekta osnažiti učenike srednjih škola za primjenu zdravih stilova života. Također kroz istraživanje će se nastojati istražiti utjecaj krize izazvane COVID-om na srednjoškolsku populaciju, roditelje, nastavnike i stručne djelatnike.


Projekt „Misli zdravo“ financijski je podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja s iznosom 86.666,67 kuna.

Web stranica je još u izradi.