Mirjana Kučer sudjelovala je kao jedna od govornica na javnoj tribini održanoj hibridno u Zagrebu, u kazalištu Vidra, 31. ožujka. Tribinu pod nazivom: Zašto nasilje?; OBILJEŽENE: Zašto žene koje su preživjele nasilje šute o njemu? Organizirao je Centar tolerancije Zagreb.

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust iz Zagreba organizirao je hibridnu javnu tribinu na kojoj se razgovaralo o stigmatizaciji žena preživjelih nasilje, te o odnosu insitutcija prema problemu. Na tribini su gostovali Anamarija Droždan Kranjčec, pravnica, voditeljica tima Ženske sobe, dr.sc. Željka Barić, ravnateljica Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga”, Zagreb, Mirjana Kučer, izvršna koordinatorica udruge Domine – organizacija za promicanje ženskih prava iz Splita te Damir Urban, glazbenik koji se također javio online iz Rijeke, Stipe Nogalo, sociolog i filozof, edukator mladih u udruzi muškaraca „Status M”. Na samom kraju putem videa Nataša Vajagić, koordinatorica u Centru za građanske inicijative Poreč, osnivačica i voditeljica FB profila “Seksizam naš svagdašnji” govorila je o problemu seksizma koji se nalazi u korjenu rodno uvjetovanog nasilja.

Gošće i gosti su tijekom dvosatnog trajanja tribine odgovarali na pitanja o tome što možemo učiniti da bi sustav i ljudi koji ga čine bili efikasniji, empatičniji, požrtvovni, djelotvorni u suzbijanju nasilja i ohrabrivanju žrtava nasilja te kako prevenirati stigmatizaciju žrtve i osvještavati sustav i javnost. Također su podijeljena iskustva i saznanja o tome što priječi, a što potiče sigurnost žena da se ohrabre u prijavljivanju nasilja i nasilnika. Izneseni su brojni zanimljivi podaci te iskustva dosadašnje dobre prakse s osvrtom na partnersku suradnju i doprinos udruga osvještavanju i rješavanju ovog problema. Tribina se mogla pratiti uživo na Facebook stranici Centra tolerancije.

Web stranica je još u izradi.