Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Sastanak inicijative Radnica.org

Mirjana Kučer, kao predstavnica Domina i Ženske mreže Hrvatske sudjelovala je na trećem po redu sastanku neformalne inicijative Radnica, koji se održao online u petak, 28. svibnja

Nakon uvodnih pozdrava i izraza dobrodošlice, voditeljica  projekta Anamarija Tkalčec predstavila je dosada provedene aktivnosti na projektu Radnica. Predstavljene su nadolazeće projektne aktivnosti u koje je uključena inicijativa: edukacija o zagovaračkim strategijama, analiza zakonodavstva, izrada nacrta   prijedloga   izmjene   Zakona   o   radu   i   Zakona   o rodiljnimi   roditeljskim   potporama   te predstavljanje  i  zagovaranje  istih,  kao  i  vremenski  okvir  u  kojem  bi  navedene  aktivnosti  trebale  biti završene. CESI je  obavijestila sudionice  kako su dogovorene i organizirane  radionice u suradnji s partnerskom organizacijom IWRA u svrhu provođenja zagovaračke edukacije.

S obzirom na epidemiološke mjere u dogovoru  s  Fondom  edukacija  će  biti  održana  kao online  ciklus  edukacija  o  zagovaračkim strategijama i iskustvima islandskog feminističkog pokreta te će sudionicama biti poslani pozivi s detaljnim opisom svake od edukacija te vremenom održavanja. Što  se  tiče  analize  zakonodavstva,  CESI  su  održale  sastanak  s  partnerskom  institucijom Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova (PRS) sredinom travnja gdje je dogovorena suradnja na navedenim aktivnostima. Prema informacijama kojima raspolaže CESI oba zakona su u intenzivnoj pripremi te bi što prije trebalo napraviti analizu jednog i drugog. CESI moli članice koje su dio radnih skupina   da   podijele   informacije   o   aktivnostima   koje   su   poduzete   u   tom   smislu   te   da   sve zainteresirane kolegice jave žele li i na koji način sudjelovati u analizi i zagovaračkim aktivnostima. Sve aktivnosti ove inicijative uskoro će se moći pratiti na https://www.radnica.org/ .

print pdf mail