Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Priručnik „Trgovanje ljudima – priručnik za edukatore/ice“ predstavljen na Braču

Krajem srpnja, od 26. do 29. u „Kući Seka“ na otoku Braču, u Splitskoj održana je radionica na temu trgovanja ženama i djevojkama u svrhu seksualnog iskorištavanja. Na radionici je evaluirana dosadašnja provedba projekta "HOP ON - Uključi se" te je predstavljen priručnik „Trgovanje ljudima – priručnik za edukatore/ice“ aktivisticama iz Bosne i Srbije.

Na radionici su uz članice projektnog tima iz udruga Domine Split i Hera Križevci sudjelovale i članice ženskih organizacija iz Sarajeva i Beograda s kojima su razmijenjena iskustva na području trgovanja ženama i djevojkama u svrhu seksualnog iskorištavanja. Tea Bubić također je predstavila priručnik te kampanju koja će se provoditi na društvenim mrežama tijekom kolovoza s ciljem suzbijanja trgovanja i osvještavanja mladih o stojećem društvenom problemu. Publikacija je nastala u okviru projekta "HOP ON - Uključi se" koji provodi udruga Domine u partnerstvu s udrugom "HERA" Križevci - za zaštitu i promicanje ljudskih prava.

Projektom se želi podići razina kvalitete sprječavanja i suzbijanja trgovanja ljudima u Hrvatskoj, podizanjem razine informiranosti i osviještenosti javnosti, posebno mladih srednjoškolske dobi o postojanju trgovanja ljudima. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

print pdf mail