Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

HOP ON – Uključi se! - Informiraj se na vrijeme

 

U sklopu projekta usmjerenog prevenciji i suzbijanju trgovanja ljudima kojeg provodimo u partnerstvu s udrugom HERA Križevci, u ožujku smo započele s kampanjom na društvenim mrežama. Osmišljen je kviz namijenjen mladima i učenicima srednjih škola u kojem je sudjelovalo ukupno 678 mladih osoba. Unatoč izrazito dobrom rezultatu kviza znanja, uočena je potreba za dodatnim edukacijama i osvještavanjem. U tu svrhu snimili smo nekoliko video uradaka koji se mogu pronaći na YouTube kanalu udruge Domine, Facebook stranici te Instagramu.

Što je trgovanje ljudima?!

Tko su trgovci ljudima?

Tko su žrtve trgovanja ljudima?

Kako se možeš zaštititi?

Trgovanje ljudima ne događa se negdje drugdje, u nekim nepoznatim, nestvarnim zemljama, ono je prisutno i u Hrvatskoj. Do žrtava se dolazi na različite načine. Svatko može biti žrtva trgovanja ljudima. Važno je posvetiti posebnu pažnju faktorima rizika i poduzeti sve potrebne mjere zaštite. Opreza nikad dosta!

Ovim projektom želimo podići razinu kvalitete sprječavanja i suzbijanja trgovanja ljudima u Hrvatskoj, podizanjem razine informiranosti i osviještenosti javnosti, posebno mladih srednjoškolske dobi o postojanju trgovanja ljudima. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

print pdf mail