Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Kreiran Priručnik za edukatore/ice za rad s mladima srednjoškolske dobi na suzbijanju trgovanja ljudima

15. srpnja izašao je iz tiska priručnik „Trgovanje ljudima – priručnik za edukatore/ice“ za rad s mladima srednjoškolske dobi i s mladima općenito na prepoznavanju opasnosti društvenog fenomena trgovanja ljudima u svrhu seksualnog, radnog ili nekomercijalnog iskorištavanja.

Zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19 i otežanih uvjeta za provedbu radionica u školama, kreiran je priručnik namijenjen nastavnicima i trenerima za rad s mladima srednjoškolske dobi i mladima općenito kako bi osvijestili problem trgovanja ljudima, posebno ženama i djevojkama u svrhu seksualnog iskorištavanja, a kojima su mladi danas sve više izloženi, čak i u Hrvatskoj koja je postala ne samo zemlja tranzicije, već i zemlja odredišta.

S ciljem približavanja teme mladima i osvještavanja problema trgovanja ljudima kreiran je i promidžbeni materijal, odnosno bookmarkeri, namijenjeni polaznicama radionica.

Publikacija je nastala u okviru projekta "HOP ON - Uključi se" koji provodi udruga Domine u partnerstvu sudrugom "HERA" Križevci - za zaštitu i promicanje ljudskih prava. Ovim projektom želimo podići razinu kvalitete sprječavanja i suzbijanja trgovanja ljudima u Hrvatskoj, podizanjem razine informiranosti i osviještenosti javnosti, posebno mladih srednjoškolske dobi o postojanju trgovanja ljudima. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Priručnik možete preuzeti i u online izdanju na našoj mrežnoj stranici na slijedećem LINKu.

print pdf mail