Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Svečano otvorenje programa Europske snage solidarnosti

Europske snage solidarnosti novi su program Europske unije za razdoblje 2018. - 2020. kojim se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu. Riječ je o projektima koji su od koristi zajednicama i građanima diljem Europe.
Konferenciju, održanu 11. prosinca, su otvorili ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr. sc. Antonija Gladović, predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Milošević, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Ana Odak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak te voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević. Svi oni su govorima pružili uvid u program Europske snage solidarnosti, predstavili njegovu viziju i misiju te pojasnili važno mjesto koje zauzima u volontiranju nasljeđujući program Europske volonterske službe, ali i nadopunjujući ga novim mogućnostima.
Na konferenciji su dodijeljene nagrade za najinkluzivniji Erasmus+ projekt u području mladih i priznanja za informiranje mladih Eurodeskovim multiplikatorima. Imali smo i priliku razgledati info sajam dobre prakse volontiranja u okviru EU programa „Volontiram“. Na panel-diskusiji „SOLIDARNOST – pojam, predrasude, očekivanja“ volonteri i stručnjaci iz područja volontiranja pokušali su približiti i pojasniti pojam solidarnosti kao noviteta i nadogradnje na prijašnje volonterske programe Europske unije. Na samom kraju dodijeljena je i nagrada Sindy Čolić, hrvatskoj autorici pobjednici Eurodeskovog natječaja Time to Move!  

print pdf mail