Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Aktivizam plus - Kreativne radionice filma

U subotu, 13. listopada udruga Domine započinje s provođenjem kreativnih radionica aktivističkog fila u sklopu projekta Aktivizam plus: mladi govore kojeg financira Grad Split, a provodi se u partnerstvu s organizacijom queerANarchive.

Cilj projekta je potaknuti mlade na promišljanje o važnim društvenim problemima te preko društvenih mreža kratkim video filmovima prenijeti poruke o ljudskim pravima i ravnopravnosti. Projekt se sastoji od tri tipa radionica koje će se održavati kroz tri tjedna te je namijenjen za 12 sudionika/ca. Prijave za radionice su moguće sljedećeg linka: http://bit.ly/Aktivizam_Plus

RASPORED RADIONICA:

13. listopada  - Radionica o ljudskim pravima i diskriminaciji
20.-21. listopada (10:00 do 13:00) - Osmišljavanje poruke za prijenos na film i storyboard (priprema poruke za prijenos na film)
22.-28. listopada (dan i vrijeme u dogovoru s mentorima) - Montaža i snimanje filma u grupama prema dogovoru

Prve dvije radionice će se održavati u prostorijama udruge Domine, dok će se snimanje odvijati na dogovorenim lokacijama.

Voditeljice prve radionice su članice udruge Domine s dugogodišnjim iskustvom rada na području ljudskih i ženskih prava te iskustvom rada u vođenju i kreiranju radionica slične tematike.

Voditeljica druge radionice je Tihana Mandušić. Djeluje u području filma, videa i performansa. Sudjelovala je na više izložbi i festivala, voditeljica filmskih, video, animacijskih i multimedijskih radionica za djecu i mlade u sklopu programa udruga Info zone, Mavene, Bacača sjenki i queerANarchive. Cilj radionice je proći kroz proces od kreiranja poruke do pisanja scenarija za adekvatan prijenos poruke na video. Polaznici će se moći baviti aktivističkim temama koje su njima najzanimljivije i u sklopu toga kreirati aktivističke video poruke.

Voditelj radionica snimanja filma je Tonči Kranjčević Batalić, diplomirani povjesničar umjetnosti koji djeluje na području inovinativnih umjetničkih i kustoskih praksi. Kustos programa qIZLOŽBE te istraživač kolektiva queerANarchive, koordinator društva Queer Sport Split, tajnik Kino kluba Split i član strukovne udruge HULU Split.

Kroz radionice snimanja filma sudionici će dobiti priliku svoje ideje prenijeti na video te će biti upoznati sa cjelokupnim procesom snimanja i produkcije videa.

print pdf mail