Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Regionalno obilježavanje 15-godišnjice djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, naš dugogodišnji partner obilježava ove godine 15 godina djelovanja, na čemu joj čestitamo.

Naime, Nacionalna zaklada započela je sa svojim radom prije točno 15 godina, baš kao i naša udruga Domine. Stoga je radnim skupom regionalnih organizacija civilnog društva s područja 4 dalmatinske županije, u Šibeniku, u Hotelu Niko Solaris, 25.-26. rujna obilježena petnaestogodišnjica osnutka.

Prije osnivanja Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva djelovao je Ured za udruge, a potom i Savjet za razvoj civilnog društva koji su i danas aktivni.

U uvodnom izlaganju skupu se obratila upraviteljica Zaklade Cvjetana Plavša Matić, te Ministar rada Pavić. U uvodnom panelu o važnosti podrške civilnom društvu raspravljali su Luka Bogdan zamjenik upraviteljice Cvjetana Plavša Matić, Rada Mužinić, upraviteljica regionalne Zaklade „Kajo Dadić“, te nova ravnateljica Vladinog ureda za udruge, Helena Beus.

U popodnevnom nastavku rada brojni predstavnici regionalnih udruga raspravljali su o prioritetima društvenog razvoja u Republici Hrvatskoj u narednih 5 godina kroz 10 prepoznatih tema i mogućih prioriteta razvoja.

Drugi dan skupa održan je niz zanimljivih predavanja s ciljem osnaživanja udruga u njihovom radu i razvoju. Predavanja su se bavila temama poput mogućnosti financiranja iz nacionalnih i EU fondova, odnosima s javnošću, dobrim upravljanjem, te GDPR u organizacijama civilnog društva.

Bilo je ovo drugo po redu dvodnevno regionalno obilježavanje 15 godina rada Nacionalne zaklade, a na kojem su sudjelovale i Domine. 

print pdf mail