Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Žene, marketing i društvene mreže – završen ciklus radionica za pokretanje vlastitog posla

O marketingu putem društvenih mreža koji se prije svega obraća korisnicima govorili smo na četvrtoj, završnoj radionici namijenjenoj ženama zainteresiranim za pokretanje vlastitog posla u Vrgorcu.

Završio je tako drugi i ujedno posljednji ciklus radionica pod nazivom „Ti to možeš – pokreni vlastiti posao!“, namijenjenih ženama u ruralnim područjima Splitsko - dalmatinske županije kojim smo željele potaknuti nezaposlene žene da prepoznaju priliku u pokretanju vlastitog posla.

Marketing na društvenim mrežama prije svega komunicira s potrošačima, a manje se bavi promoviranjem ili reklamom samog proizvoda. Na radionici je osim o društvenim mrežama bilo govora i o inovativnim poduzetničkim idejama mladih i kreativnih žena koje su započele svoj posao skromno i uspjele putem društvenih mreža. Takav način rada prepoznat je kao tzv. gerila marketing koji uz minimalna ulaganja daje maksimalne rezultate.

Na samoj radionici polaznice su kroz vježbu svoje ideje prezentirale na razradi ideje za promoviranje vlastitog posla putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Reakcije polaznica su izuzetno pozitivne te su iskazale visok stupanj zadovoljstva naučenim i općenito pristupom u radu. Nam ostaje jedino žao što nismo uspjele privući veći broj polaznica. Dojam je nakon završena dva ciklusa, na Šolti i u Vrgorcu da se žene još uvijek teže odlučuju na pokretanje vlastitog posla i da je opcija koju za sebe priželjkuju na tržištu rada zapošljavanje i siguran posao kod poslodavca. Iskustva su to koja ćemo zacijelo nastojati primijeniti i kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje, kao i kroz daljnje promicanje aktivnije uloge žena na tržištu rada.

print pdf mail